Tuesday, January 28, 2014

Stars Wars Episode II: Attack of the Clones

Türkiye'de yaşayan evli bir kadın olarak eski manita gibisinden bir sıfat tamlamasıyla cümle kurmak ya da gecenin bu saatinde ben napıyorum cin "..." gibi küfürlü konuşmak çok ama çok kötü karşılanır. O yüzden ben de yazmadım. Di mi ama yazmadım? Şahitsiniz. Bunu yapabilen bana göre yürekli, korkusuz (bunun için de nadide bir sözcük var aslında, bilene alkış), bazısı için ise edepsiz birkaç kadın var. İsim vererek kimseyi incitmek istemem (hem 75 milyon kişi beni okuyor.) Ama en rahat "edepsiz" konuşan Huysuz Virjin de nihayetinde bir erkek. Bu yüzden Türkiye'yi dere tepe gezerek kadın argosu sözlüğü yazan Filiz Bingölçe'ye buradan selam ederim. Bir de Yükselim Aksum öyle güzel hikayeler anlatırdı ki memleketinden. O ninesinin ettiği küfürleri alıntılarken ben de babanneminkileri hatırladıydım. Babannem de az değildi hani; hele bi tanesi Esra'nın deyimiyle (bu başka Esra) "tıyneti geniş" benim bile hayal gücümü aşmış, babanneme içten içe bir hayranlık duymuştum. Şimdi olsa "Babanne çok cool'sun" derdim. İçinde kestane geçen bir betimleme, bir tamlama. Ben bir şey demedim. "Argo dili zenginleştirir" de demedim. Di mi demedim?
Peki durup dururken neden böyle bir konudan söz ettim?
Tamamen serbest çağrışımla;
-Yazıya Saygıdeğer okurlar diye başlayacaktım.
-Saygıdeğer sözcüğü bana Yargı Değer sözcüğünü çağrıştırdı.
-Kimdi, neydi Yargı Değer?
-"Eskilerden bir arkadaşın" tanıdığı 2 kardeş vardı babaları avukat olan. Kardeşlerin isimleri Yargı Değer ve Yasa Özgür"dü. Başka bir baba daha vardı matematik öğretmeni ve çocuklarının isimleri Limit ve Türev olan. Şaka yapmıyorum hakikatten öyle. Acaba bu kişiler beni bulup döver mi?
Evet 75 milyon kişi, son dakika gelen habere göre Ezguita bölücü kasların ani bir saldırısına uğradı. Şimdi ayrıntılı haber almak üzere olay yerindeki muhabirimiz Can Yücel Yılmaz Güney Aydın'a bağlanıyoruz. Henüz konuşamayan muhabirimiz olayı işaret diliyle ve "e eee ee" sesleri çıkararak bizlere aktaracak.